PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM OTKAZIVANJA TEMELJNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA U ZAGREBAČKOM HOLDINGU

28.4. 2016.

Slikovni rezultat za zagrebački holding

Potaknut današnjom informacijom prema kojoj je otkazan Temeljni kolektivni ugovor djelatnicima Zagrebačkog holdinga, Novi sindikat je zatečen i neugodno iznenađen činjenicom da tu informaciju dobiva iz novinskih tj. medijskih natpisa koji najavljuju kako nakon 14 godina radnice i radnici Holdinga ostaju bez kolektivnog ugovora.

Novi sindikat želi napomenuti kako je pokrenut postupak mirenja, ali nije proveden niti dovršen pa imamo razloga osuditi ovakvu odluku kao nepromišljenu, jednostranu i izrazito nekorektnu.  Podsjećamo kako je 22. siječnja 2016. Uprava Zagrebačkog holdinga u Odluci o najavi otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. (KLASA: ZGH-ll-16-150 URBROJ: 01-l0-01-l6-01) najavila da će pokrenuti postupak mirenja zbog najavljenog otkazivanja TKU-a, a isti je postupak započeo 29. siječnja 2016. proceduralnim traženjem suglasnosti za imenovanje predloženog miritelja. 2. veljače 2016. Novi sindikat je dao suglasnost te se time smatra da je postupak mirenja počeo. Budući da postupak mirenja uopće nije proveden, Novi sindikat inzistira na bezuvjetnom povlačenju odluke o otkazu kolektivnog ugovora.

Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata