POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNIKE TVRTKE Jadranska vrata d.d.

1.7.2016.

Potpisan je kolektivni ugovor u tvrtki Jadranska vrata d.d.  Sklapanjem novog kolektivnog ugovora se produžuje stari kolektivni ugovor koji ističe krajem godine, dok je novi s istom razinom prava potpisan do 31.12.2019. Dogovor je postignut u postupku mirenja do kojeg je došlo zbog odbijanja povećanja plaća u 2016. godini od strane poslodavca. Plaća je u konačnici povećana za 1%, počevši od 1.7.2016. s time da se povećanje od 1% za razdoblje 1.1. - 30.6. 2016. isplaćuje jednokratno. Utvrđeni su i kriteriji temeljem kojih će doći do automatskog usklađenja plaće, a ovisno o povećanju prometa s 1.1.2017. Također su dogovoreni pregovori oko kriterija za povećanje plaća u 2018. i 2019. godini. Napominjemo kako je kolektivni ugovor po pitanju dodataka na plaću zasigurno jedan od najboljih potpisanih u Republici Hrvatskoj-rad noću, rad subotom i prekovremeni rad 50%, rad nedjeljom 100%, 6 tjedana godišnjeg odmora za sve radnike i ostalo. Kolektivni ugovor su potpisali za poslodavca: članovi Uprave Wojciech Szymulewicz i Goran Manfreda, a za radnike: predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika u Riječkoj luci Rusmir Cimirotić čiji članovi se sukladno posebnom sporazumu smatraju i članovima Novog sindikata. Potpisivanju su nazočili i članovi pregovaračkog odbora sindikata Veljko Ljubojević i predsjednik Novog sindikata Mario Iveković kao i članovi pregovaračkog odbora poslodavca.