Reakcija NS-a na novo pogodovanje nagodbenog vijeća FINA-e upravi Finvest Corpa iz Čabra

Nakon što je uprava Finvest Corpa početkom studenog 2014. predala zahtjev FINA-i za otvaranje postupka predstečajne nagodbe bez ijednog popratnog dokumenta, a FINA iz nepoznatih razloga istoj upravi dala odgodu od mjesec i pol dana za dostavu tražene dokumentacije, u prosincu 2014. i jučer, 27. siječnja 2015., uslijedila su još dva zaključka nagodbenog vijeća FINA-e kojima se upravi Finvesta dopuštaju odgode dostave dokumentacije, i to na temelju dvaju gotovo identičnih zahtjeva uprave u kojima stoji kako dužnik "uslijed krajnje otežane situacije sa zaposlenicima, uslijed nemogućnosti isplate ukupnih zaostalih osobnih dohodaka, nije bio u mogućnosti osigurati izradu propisane dokumentacije u zadanom roku. Kako se u međuvremenu stabilizirala situacija u Društvu, započet je intenzivan rad na izradi nedostajuće dokumentacije te stoga moli dodatni rok za dostavu iste", da bi se u posljednjoj verziji zahtjeva ipak pojavila i dodatna rečenica koja donosi jednu novost - da su službe društva u međuvremenu došle do vrlo visokog stupnja završenosti navedene dokumentacije.

Da sažmemo: već tri mjeseca uprava Finvesta nije napravila baš ništa, pa čak ni novi tekst zahtjeva za produženje roka za dostavu predstečajne dokumentacije, no nagodbeno vijeće u sastavu Zvonimira Orešić Jaguljnjak, Lidija Bosak i Anica Bujanić Djaković već treći put istu upravu nagrađuje odgodom dostave dokumentacije i određenjem novog roka, dok u međuvremenu u toj, kako čitamo, sve stabilnijoj firmi nekim čudom dospijeva već deseta neisplaćena radnička plaća.

Jučerašnjom odlukom nagodbenog vijeća rok za dostavu dokumentacije produžen je do 26. 2. 2015., kada će se zatvoriti gotovo četiri (4) mjeseca otkako je uprava Finvesta FINA-i predala prazan zahtjev za otvaranje predstečajne nagodbe i otkako je FINA svojim ponašanjem radnike stavila i nastavila stavljati u poziciju agonije neprestane odgode rješenja koje bi im donijelo neku naplatu, a upravu Odlukom o privremenoj mjeri i neprestanim pogodovanjem ostavila u poziciji slobodnog raspolaganja računom i imovinom firme od koje, bojimo se, uskoro više neće ostati ništa.